Local Organizations

Libera Foundation

Libera Foundation
,

Libera is a politically independent and independent think tank that supports and promotes individual freedom, free enterprise, free markets and a free society. For us, freedom means the absence of external compulsion and is associated with substantial responsibility. Our business consists of publishing and information activities, research and events. Above all, we want to be an agenda-setter of freedom issues, and an arena for all Finns, who are interested in the society in which freedom and responsibility come together.

Libera is a non-profit and operational foundation. Our funding is entirely private. Our donors are primarily private individuals and private foundations. Libera does not receive public funding rather than doing consulting assignments. A significant part of Libera’s work takes place on a voluntary basis. Libera was founded in 2011 by Gustav von Hertzen and Petri Kajander.

Libera selects a theme each year operations. In 2013, the theme of the Finnish welfare state and its future.

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Meille vapaus merkitsee ulkoisen pakon poissaoloa ja liittyy olennaisesti vastuuseen. Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat pääosin yksityishenkilöitä ja yksityisiä säätiöitä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Libera valitsee joka vuosi toiminnalleen teeman. Vuonna 2013 teemana on suomalainen hyvinvointivaltio ja sen tulevaisuus.

Ajatuspaja Libera

Liberan viikon vieras Spekti (Samuli Huhtala) on helsinkiläinen hiphop-artisti, joka on julkaissut kahden soololevynsä lisäksi kaksi albumia aikaisemman yhtyeensä, Trilogian, kanssa. Hänen singlensä ”Macho Fantastico” on tällä hetkellä Suomen kuunnelluin kappale Spotifyssä ja löytyy virallisen singlelistan sijalta 1. Platinalevyt Spekti on saavuttanut kappaleista ”Juomalaulu” ja ”Loppuviikko”. Koulutukseltaan Huhtala on kauppatieteiden maisteri. Ennen soolouraansa hän on toiminut Nordea Investment Managementissa sijoitusjohtajana.
Author: Administrator
Posted: December 22, 2014, 10:20 am
Kauppatieteiden riemumaisteri Erkki Railo tarkastelee vuoden 2008 jälkeistä eurokriisiä ja sen seurauksia Suomen kannalta. Vaikka eurokriisin yleisesti luullaan alkaneen Yhdysvaltojen asuntolainamarkkinoiden ylikuumenemisesta, Railo katsoo Euroopan kriisin syntyneen Saksan säästöpankkien ja ranskalaisten suurpankkien ylilyönneistä lainoittaessaan Kreikkaa ja muita heikompia euro-maita.
Author: Administrator
Posted: December 19, 2014, 7:15 am
Liberan viikon vieras Kimmo Palmu on IT-alan sarjayrittäjä, joka on perustanut ensimmäisen yrityksensä jo opiskellessaan silloisessa Teknillisessä Korkeakoulussa ja kasvattanut kaksi yritystä suuremmille markkinoille. Tällä hetkellä hän pääomittaa joitakin startuppeja ja suunnittelee uusia omiakin menestystarinoita. Hän on Ohjelmistoyrittäjät ry:n perustajajäsen ja entinen puheenjohtaja sekä toiminut myös Suomen suurimman tietotekniikkayhdistyksen HETKY:n puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Suomen Liikemiesyhdistyksen hallituksen jäsen.
Author: Administrator
Posted: December 16, 2014, 7:44 am
Liberalismin lähtökohta, tai oikeastaan johtopäätös on, että vapaasti toimivat markkinat edistävät arvontuotantoa ja hyvinvointia. Tästä syytä markkinoiden vapaata toimintaa estäviä tekijöitä, kuten tulleja ja muita ulkomaankaupan esteitä, tulee lähtökohtaisesti välttää ja purkaa. Tarkoittaako tämä, että meidän tulisi odottaa Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välillä neuvoteltavaa TTIP-vapaakauppasopimuksen tuovan helpotusta Suomen ja monen muun euromaan potemaan euroskleroosiin? Ei välttämättä.
Author: Libera
Posted: December 12, 2014, 7:00 am
Kauppa se on, joka kannattaa? -raportissa tarkastellaan vapaata vaihdantaa sekä yleisen talousteorian että kolmen Suomelle tärkeän vientimarkkinan näkökulmasta. Yhdysvaltain ja Euroopan Unionin välillä neuvoteltavan TTIP-sopimuksen analyysi puntaroi sopimuksen mahdollisia vaikutuksia Euroopan ja Suomen talouskasvulle. Kiinan ja Venäjän analyysit esittelevät kahden Suomelle tärkeän kauppakumppanin erityispiirteitä ja näkymiä.
Author: Administrator
Posted: December 12, 2014, 5:00 am

Viewing page 1 of 2|Next Page

Send Message to listing owner

Libera Foundation