Local Organizations

Libera Foundation

Libera Foundation
,

Libera is a politically independent and independent think tank that supports and promotes individual freedom, free enterprise, free markets and a free society. For us, freedom means the absence of external compulsion and is associated with substantial responsibility. Our business consists of publishing and information activities, research and events. Above all, we want to be an agenda-setter of freedom issues, and an arena for all Finns, who are interested in the society in which freedom and responsibility come together.

Libera is a non-profit and operational foundation. Our funding is entirely private. Our donors are primarily private individuals and private foundations. Libera does not receive public funding rather than doing consulting assignments. A significant part of Libera’s work takes place on a voluntary basis. Libera was founded in 2011 by Gustav von Hertzen and Petri Kajander.

Libera selects a theme each year operations. In 2013, the theme of the Finnish welfare state and its future.

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Meille vapaus merkitsee ulkoisen pakon poissaoloa ja liittyy olennaisesti vastuuseen. Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat pääosin yksityishenkilöitä ja yksityisiä säätiöitä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Libera valitsee joka vuosi toiminnalleen teeman. Vuonna 2013 teemana on suomalainen hyvinvointivaltio ja sen tulevaisuus.

Ajatuspaja Libera

Liberan viikon vieras Elli Flén on viestintäkonsultti, pohjanmaalainen kuntapamppu ja reservin yliluutnantti.
Author: Administrator
Posted: November 27, 2014, 7:00 am
Tasa-arvoinen avioliittolaki, homoliitot, sukupuolineutraali avioliittolaki, tai miksi sitä nyt haluaa nimittää on tällä hetkellä varsin keskeinen puheenaihe. Luonnollisesti myös meidän, tärkeänä yhteiskunnallisena keskustelijana, pitää asiaan ottaa kantaa. Tiukimman liberaalitulkinnan mukaan mitään avioliittolakia ei pitäisi edes olla olemassa, vaan täysi-ikäiset ihmiset vain tekisivät keskenään tarvittavan sopimuksen, mikäli haluavat esimerkiksi periä toisensa, ottaa vastaan mahdollisten lasten huoltajuuden tai jakaa omaisuuttaan. Siunauksen liitolleen voi sitten hankkia valitsemassaan yhteisössä. Kyseessä on kuitenkin sen verran vanha ja vakiintunut instituutio, että myös meidän kannattaa pohtia asiaa hieman käytännönläheisemmin. Avioliittolaki on fakta, mutta miten siitä saadaan sellainen, joka sopii mahdollisimman monelle, eikä syrji ketään. Mielestämme julkista keskustelua leimaa valitettava poteroituminen. Esimerkiksi Yleisradion sivuilla Vihreiden Ville Niinistö ”tivaa puolueilta, ovatko ne tasa-arvoisen arvoliberaalin yhteiskunnan puolella vai sitä vastaan".
Author: Libera
Posted: November 26, 2014, 10:10 am
Elämme vapaassa yhteiskunnassa, jossa ihmiset saavat äänestää, valita oman asuinpaikkansa, kaverinsa, harrastuksensa, toimensa, elämäntapansa ja tavoitella onnellisuutta ja hyvää elämää, kunhan eivät aiheuta suoranaista vahinkoa muille eivätkä vie toisilta samaa oikeutta näiden valintojen tekoon. Jos eduskunta kieltää samaa sukupuolta olevien parien oikeuden avioliittoon ja siihen liittyviin lainmukaisiin oikeuksiin, rajoittaa se perustavalla tavalla ihmisten vapautta onnellisuuden tavoitteluun.
Author: Joona Räsänen
Posted: November 25, 2014, 7:37 am
Antero Vartia on 34-vuotias helsinkiläinen yrittäjä ja kauppatieteiden maisteri. Hän saattoi tulla tutuksi toistuvalla Facebook-markkinoinnillaan kevään 2014 eurovaalien yhteydessä. Antero on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä Vihreiden listalta.
Author: Libera
Posted: November 21, 2014, 7:56 am
Liberan viikon vieras Tuukka Temonen on elokuvaohjaaja, kuvaaja, seikkailija, toimitusjohtaja, entinen rokkitähti, puhuja, poliitikko, isä, ja skeittari.
Author: Administrator
Posted: November 14, 2014, 12:39 pm

Viewing page 1 of 2|Next Page

Send Message to listing owner

Libera Foundation