Local Organizations

Libera Foundation

Libera Foundation
,

Libera is a politically independent and independent think tank that supports and promotes individual freedom, free enterprise, free markets and a free society. For us, freedom means the absence of external compulsion and is associated with substantial responsibility. Our business consists of publishing and information activities, research and events. Above all, we want to be an agenda-setter of freedom issues, and an arena for all Finns, who are interested in the society in which freedom and responsibility come together.

Libera is a non-profit and operational foundation. Our funding is entirely private. Our donors are primarily private individuals and private foundations. Libera does not receive public funding rather than doing consulting assignments. A significant part of Libera’s work takes place on a voluntary basis. Libera was founded in 2011 by Gustav von Hertzen and Petri Kajander.

Libera selects a theme each year operations. In 2013, the theme of the Finnish welfare state and its future.

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Meille vapaus merkitsee ulkoisen pakon poissaoloa ja liittyy olennaisesti vastuuseen. Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat pääosin yksityishenkilöitä ja yksityisiä säätiöitä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Libera valitsee joka vuosi toiminnalleen teeman. Vuonna 2013 teemana on suomalainen hyvinvointivaltio ja sen tulevaisuus.

Ajatuspaja Libera

Nyt tehdyllä eläkeuudistuksella saadaan vähennettyä kestävyysvajetta ehkä prosenttiyksikön verran (vajaat 2 mrd. euroa), mikä ei ole kovin paljon. On pelättävissä, että todellinen eläkeikä nousee varsin hitaasti 62-62,5 vuoteen mikä ei riitä alkuunkaan. Raskaan/fyysisen työn tekijät hyötyvät uudistuksesta, koska eläkeikä on heillä 63 vuotta (ks. edellä). Korkeasti koulutetut kärsivät, koska Akava ei saanut vaatimuksiaan läpi (korotettu karttuma esim. 63 vuoden jälkeen).
Author: Heikki Koskenkylä
Posted: October 1, 2014, 6:14 am
Liberan tuore analyysi ”Työttömyysdevalvaatio – Suomi tienhaarassa” lukee Suomelle varsinaiset madonluvut: Käytännön vaihtoehdot ovat ulkoinen devalvaatio tai massatyöttömyys, jonka rinnalla 90-luvun laman pahimmat muistot kalpenevat. Suomen ottaessa euron käyttöön oletettiin, että erot euromaiden työn kustannuksissa suhteessa tuotettuun arvoon, eli kustannuskilpailukyvyssä kuroutuisivat umpeen työvoiman ja tuotteiden vapaan liikkuvuuden myötä. Työttömyysdevalvaatio-analyysi osoittaa, että näin ei kuitenkaan käynyt.
Author: Administrator
Posted: September 29, 2014, 5:40 am
Liberan viikon vieras KTT Anders Löflund on rahoituksen professori ja rahoituksen ja tilastotieteen laitoksen esimies Helsingin Svenska handelshögskolanissa Hankenissa. Päätutkimusmielenkiinto suuntautuu kansainväliseen sijoittamiseen, mutta myös yritysrahoitukseen kuten ulkomaalaisomistuksen ja osinkopolitiikan vaikutusten tutkimiseen.
Author: Administrator
Posted: September 26, 2014, 7:25 am
Me tarvitsemme massamme rakennemuutosta, joka koskisi myös virkamieskoneistoa. Me emme tarvitse enää lisää virkamiehiä johtotehtäviin, keksimään uusia määräyksiä ja rajoituksia verorahoillamme. Itse olen päättänyt, jaloilla äänestämisen sijaan, tehdä kaikkeni Suomi-neidon kunnon eteen. Luonnollisesti, siinä samassa uskon nostavani myös oman lehmäni ojasta. Tällä hetkellä työskentelen, muiden holhoukseen kyllästyneiden tovereiden kanssa, kansalaisaloitteen eteen, joka mahdollistaisi ravintoloiden vapaat aukioloajat maassamme. Lakialoitteen, joka antaisi kuvan liberaalista ja avoimesta Suomesta ulkomaalaisille vieraillemme. Lisäksi lakialoite lisäisi kotirauhaa sekä auttaisi ravintoloita kilpailemaan kotisohvia ja Viron viinaa vastaan. Suurimpana hyötynä näen kuitenkin sen, että se olisi merkittävä signaali päättäjille turhautumisestamme virkamiestemme harjoittamaa nykyistä holhouspolitiikkaa vastaan! Holhouspolitiikkaa, joka tuskin paranee ilman kunnollista Suomi-neidon kuntokuuria, jolla kilot saadaan karisemaan. Nyt vain pitäisi saada neito pakotettua heti salille hikoilemaan ja jopa itkemään, sillä kansalaisemme kaipaavat sitä rankan kuntoilun jälkeen tulevaa euforiaa.
Author: Antti Raunio
Posted: September 23, 2014, 9:48 am
Timo Korkeamäki on toiminut rahoituksen professorina Hankenilla vuodesta 2008 ja hoitaa nykyisin Pentti -professuuria. Hän väitteli South Carolinan yliopistosta vuonna 2001 ja toimi ennen Hankenia rahoituksen professorina Gonzaga Universityssä Yhdysvalloissa. Vapaa-ajat kuluvat kuntoillen ja perheen parissa.
Author: Administrator
Posted: September 19, 2014, 7:42 am

Viewing page 1 of 2|Next Page

Send Message to listing owner

Libera Foundation