Local Organizations

Libera Foundation

Libera Foundation
,

Libera is a politically independent and independent think tank that supports and promotes individual freedom, free enterprise, free markets and a free society. For us, freedom means the absence of external compulsion and is associated with substantial responsibility. Our business consists of publishing and information activities, research and events. Above all, we want to be an agenda-setter of freedom issues, and an arena for all Finns, who are interested in the society in which freedom and responsibility come together.

Libera is a non-profit and operational foundation. Our funding is entirely private. Our donors are primarily private individuals and private foundations. Libera does not receive public funding rather than doing consulting assignments. A significant part of Libera’s work takes place on a voluntary basis. Libera was founded in 2011 by Gustav von Hertzen and Petri Kajander.

Libera selects a theme each year operations. In 2013, the theme of the Finnish welfare state and its future.

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Meille vapaus merkitsee ulkoisen pakon poissaoloa ja liittyy olennaisesti vastuuseen. Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat pääosin yksityishenkilöitä ja yksityisiä säätiöitä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Libera valitsee joka vuosi toiminnalleen teeman. Vuonna 2013 teemana on suomalainen hyvinvointivaltio ja sen tulevaisuus.

Ajatuspaja Libera

Antero Vartia on 34-vuotias helsinkiläinen yrittäjä ja kauppatieteiden maisteri. Hän saattoi tulla tutuksi toistuvalla Facebook-markkinoinnillaan kevään 2014 eurovaalien yhteydessä. Antero on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä Vihreiden listalta.
Author: Libera
Posted: November 21, 2014, 7:56 am
Liberan viikon vieras Tuukka Temonen on elokuvaohjaaja, kuvaaja, seikkailija, toimitusjohtaja, entinen rokkitähti, puhuja, poliitikko, isä, ja skeittari.
Author: Administrator
Posted: November 14, 2014, 12:39 pm
Luova tuho on talouden evoluutiota ja aivan normaali, terve ilmiö. Lähes 90% Yhdysvaltojen suurimmista yrityksistä vuonna 1955 on vuonna 2014 syystä tai toisesta kadonnut listalta. Yrityksiä on myyty, pilkottu, fuusioitu tai mennyt raa’asti konkurssiin. Koko ajan on tullut uusia tilalle, ja kokonaisuutena talous on kuitenkin kasvanut. Paitsi yrityskohtaista, on luova tuho myös alakohtaista. Hevoskärryjen ja sähkökirjoituskoneiden markkinat ovat nykyään aika pienet, kun vastaavasti aiemmin kirjaimellisesti täysin olemattomat mobiilipelit ja sosiaalisen median sovellukset ovat vallanneet alaa. Vaikka jokin ala kituu, uudet korvaavat sen nopeasti ja kokonaisuus on kasvu-uralla.
Author: Libera
Posted: November 14, 2014, 12:22 pm
Liberan viikon vieras oululainen Toni Fingerroos (30) on menestyneen Fingersoft -pelitalon perustaja. Yrityksen julkaisemia pelejä on ladattu parin vuoden aikana yli 300 miljoonaa kertaa. Vuonna 2013 Fingerroos valittiin vuoden pelinkehittäjäksi ja Fingersoft sai keväällä 2014 Oulun kaupungin yrittäjäpalkinnon.
Author: Administrator
Posted: November 7, 2014, 10:40 am
Vaalivoiton tippumista kieli pitkällä odottava keskusta järjesti 3.11. ”työpäivä” –nimisen seminaarin Helsingissä Kulttuurikeskus Korjaamolla. Tapahtuman ajatuksena oli etsiä ratkaisuja Suomen talousongelmien nujertamiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi. Luonnollisesti myös Liberan edustusto oli paikalla. Keskustan lähestymistapa tässä oli kiitettävän rakentava. Kuten puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä aiheesta totesi: ”Ei syytetä tätä eikä edellisiäkään hallituksia, vaan etsitään yhdessä ratkaisuja ja konkretiaa esimerkiksi siihen, miten yrittäjyyden esteitä poistetaan”.
Author: Libera
Posted: November 5, 2014, 11:14 am

Viewing page 1 of 2|Next Page

Send Message to listing owner

Libera Foundation