Local Organizations

Libera Foundation

Libera Foundation
,

Libera is a politically independent and independent think tank that supports and promotes individual freedom, free enterprise, free markets and a free society. For us, freedom means the absence of external compulsion and is associated with substantial responsibility. Our business consists of publishing and information activities, research and events. Above all, we want to be an agenda-setter of freedom issues, and an arena for all Finns, who are interested in the society in which freedom and responsibility come together.

Libera is a non-profit and operational foundation. Our funding is entirely private. Our donors are primarily private individuals and private foundations. Libera does not receive public funding rather than doing consulting assignments. A significant part of Libera’s work takes place on a voluntary basis. Libera was founded in 2011 by Gustav von Hertzen and Petri Kajander.

Libera selects a theme each year operations. In 2013, the theme of the Finnish welfare state and its future.

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Meille vapaus merkitsee ulkoisen pakon poissaoloa ja liittyy olennaisesti vastuuseen. Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat pääosin yksityishenkilöitä ja yksityisiä säätiöitä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Libera valitsee joka vuosi toiminnalleen teeman. Vuonna 2013 teemana on suomalainen hyvinvointivaltio ja sen tulevaisuus.

Ajatuspaja Libera

Me tarvitsemme massamme rakennemuutosta, joka koskisi myös virkamieskoneistoa. Me emme tarvitse enää lisää virkamiehiä johtotehtäviin, keksimään uusia määräyksiä ja rajoituksia verorahoillamme. Itse olen päättänyt, jaloilla äänestämisen sijaan, tehdä kaikkeni Suomi-neidon kunnon eteen. Luonnollisesti, siinä samassa uskon nostavani myös oman lehmäni ojasta. Tällä hetkellä työskentelen, muiden holhoukseen kyllästyneiden tovereiden kanssa, kansalaisaloitteen eteen, joka mahdollistaisi ravintoloiden vapaat aukioloajat maassamme. Lakialoitteen, joka antaisi kuvan liberaalista ja avoimesta Suomesta ulkomaalaisille vieraillemme. Lisäksi lakialoite lisäisi kotirauhaa sekä auttaisi ravintoloita kilpailemaan kotisohvia ja Viron viinaa vastaan. Suurimpana hyötynä näen kuitenkin sen, että se olisi merkittävä signaali päättäjille turhautumisestamme virkamiestemme harjoittamaa nykyistä holhouspolitiikkaa vastaan! Holhouspolitiikkaa, joka tuskin paranee ilman kunnollista Suomi-neidon kuntokuuria, jolla kilot saadaan karisemaan. Nyt vain pitäisi saada neito pakotettua heti salille hikoilemaan ja jopa itkemään, sillä kansalaisemme kaipaavat sitä rankan kuntoilun jälkeen tulevaa euforiaa.
Author: Antti Raunio
Posted: September 23, 2014, 9:48 am
Timo Korkeamäki on toiminut rahoituksen professorina Hankenilla vuodesta 2008 ja hoitaa nykyisin Pentti -professuuria. Hän väitteli South Carolinan yliopistosta vuonna 2001 ja toimi ennen Hankenia rahoituksen professorina Gonzaga Universityssä Yhdysvalloissa. Vapaa-ajat kuluvat kuntoillen ja perheen parissa.
Author: Administrator
Posted: September 19, 2014, 7:42 am
Muutaman vuoden takaisen Taloustutkimuksen kyselyn mukaan työttömyys on Suomen pahin yhteiskunnallinen ongelma. Aikeista hoitaa työttömyyttä ei ole vuosien varrella ainakaan ollut pulaa. Työttömyyteen ja työllisyyteen liittyvillä hakusanoilla löytää eduskunnan asiakirjoista parituhatta osumaa pelkästään viimeisen 25 vuoden ajalta, eli asiaa on sivuttu melkein joka toisessa istunnossa – tunnetuin tuloksin. Poliitikot ja suuri yleisö tuntuvat pitävän työllisyyttä jonain itseisarvoisena päämääränä ja työttömyyttä ongelmana, joka sopivilla toimenpiteillä voidaan hoitaa. Mielestäni lähtökohta on väärä.
Author: Henri Heikkinen
Posted: September 17, 2014, 10:46 am
Yhteiskunnallinen toimeliaisuus, johon sisältyy vaihdantaa, luo lisäarvoa. Se luo uutta hyvinvointia ja vaurautta. Se rakentaa parempaa huomista. Vain tältä perustalta on mahdollista odottaa, että olosuhteet tulevat olemaan paremmat kuin tällä hetkellä. Huomisen hyvinvointi tulee rakentaa nyt–pala kerrallaan, päivittäin. Ellemme tee näin, syömme nykyisiä eväitä. Parhaatkin varastot ehtyvät aikanaan ilman täydennystä. Kun siemenvilja on syöty, on turha odottaa uutta satoa. Olemme ajaneet itsemme tilanteeseen, jossa pyrimme pääosin vain turvaamaan sen mitä meillä on nyt ja välttämään kaikkia muutoksia. Näköalattomuudesta on seurannut nollasummapeliä, jossa katse on kääntynyt tulevaisuudesta olemassa olevista resursseista kinasteluun ja niiden jakosuhteiden muutoksiin.
Author: Petri Kajander
Posted: September 9, 2014, 8:25 am
Liberan viikon vieras Arto Thurlin on toiminut rahoitusalalla vuodesta 1999 alkaen, ensin Helsingissä osakejohdannaiskaupassa, sitten Hankenilla väitöskirjatutkijana, ja viime vuodet Lontoossa algoritmisen kaupankäynnin parissa. Vapaa-aikanaan Arto harrastaa mm. crossfitiä ja oopperaa.
Author: Administrator
Posted: September 5, 2014, 6:16 am

Viewing page 1 of 2|Next Page

Send Message to listing owner

Libera Foundation